"Gudarna på Västerbron" : en studie om lokal identitet i den svenska hiphopgruppen Hov1s texter - Hartikainen, Sella; Jukkala, Kerttu (2024)
Tutkielmamme tarkoituksena oli selvittää, onko tukholmalaisen hiphop-yhtye Hov1:n laulujen sanoituksissa viittauksia paikallisidentiteettiin, ja jos on, minkälaisia. Tutkielmassa tarkasteltiin myös sitä, miten yhtyeen tukholmalaiset juuret näkyvät sanoituksissa, ja miten Tukholma/tukholmalaisuus on esitetty. Tutkimuksen ensisijaisena materiaalina oli Hov1:n huhtikuuhun 2024 mennessä julkaistu tuotanto kokonaisuudessaan. Materiaali koostui yhteensä 73 eri musiikkikappaleen sanoituksista. Analysoimme aineistoa määrällisen ja laadullisen sisällönanalyysin sekä diskurssintutkimuksen avulla ja hyödynsimme analyysimallia, joka pohjautuu Cramerin ja Halletin (2012) analyysimalliin.