Vertaismentorointisuhteen merkitys uuden työntekijän työyhteisöön liittymiselle : tulokkaiden ja mentorien kokemuksia - Pamola, Mira (2024)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena on tunnistaa yhteyksiä vertaismentorointisuhteen kehittymisen ja uuden työntekijän työyhteisöön liittymisen välillä. Tarkastelin liittymistä ja vertaismentorointisuhteen kehittymistä vuorovaikutuksen näkökulmasta, työyhteisön vuorovaikutuksessa rakentuvina ilmiöinä. Tutkielman ote oli laadullinen ja aineisto kerättiin päiväkirjamenetelmällä. Tutkielmaan osallistui neljä tulokasta ja kolme mentoria, jotka tuottivat kukin kolme päiväkirjaa viiden viikon aikana. Aineisto koostui yhteensä 21 päiväkirjasta, ja se analysoitiin yhdistäen teemoittelua ja temporaalista taulukointia.