Neljän viikon normobaarisen "live high–train low and high" -korkeanpaikan harjoittelujakson vasteet hematologisissa muuttujissa ja kestävyyssuorituskyvyssä - Wikström, Bettina (2024)
Live high–train low and high (LHTLH)-korkeanpaikan harjoittelun on pohdittu voivan tehostaa korkeanpaikan harjoittelusta saavutettavia hematologisia ja kestävyyssuorituskykyvasteita. Lisäksi LHTLH-jakson jälkeen jatketun ajoittaisen hypoksia-altistuksen (IHE) ja -harjoittelun (IHT) on pohdittu voivan vaikuttaa ainakin hematologisten vasteiden säilymiseen. Näin ollen tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää LHTLH-jakson aikaansaamia vasteita kestävyysurheilijoiden hematologiassa ja kestävyyssuorituskyvyssä sekä LHTLH-jakson jälkeen jatketun IHE+IHT-jakson vaikusta vasteisiin. Lisäksi tarkasteltiin vasteiden yksilöllisyyttä.