Technology-mediated integration of sales and marketing - Kunelius, Vilma (2024)
Myynnin ja markkinoinnin rajapinta on pirstoutunut, tehoton, etäinen ja täynnä epäluottamusta. Tämä asettaa haasteita yritysten toimintojen yhtenäistämiselle, heikentäen yritysten yleistä suorituskykyä. Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että toimiva myynnin ja markkinoinnin rajapinta voi auttaa yrityksiä välttämään erilaisia haasteita, kuten resurssien tehottomuutta, budjettien vääristymistä ja tietojen eriytymistä. Digitaalisten alustojen uskotaan tehostavan tätä rajapintaa, luomalla uusia yhteistyöprosesseja myynti- ja markkinointitoimintojen välille. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, kuinka erilaiset digitaaliset teknologiat vaikuttavat myynnin ja markkinoinnin rajapintaan, sekä kuvata, miten nämä teknologiat vaikuttavat myynnin ja markkinoinnin työntekijöiden rooleihin ja vastuunjakoon. Tutkimuksessa käytettiin laadullista lähestymistapaa ja aineisto kerättiin haastattelemalla myynti- ja markkinointijohtajia molemminpuolisten näkemyksien taltioimiseksi. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys ohjasi haastattelukysymysten muotoilua, aineiston analysointia ja tutkimustulosten tulkintaa. Tutkimustulokset osoittavat, että digitaaliset teknologiat ovat merkittävästi parantaneet myynti- ja markkinointitiimien integraatiota ja yhteistyötä. Tulokset korostavat, että useat digitaaliset työkalut ja järjestelmät ovat helpottaneet myynnin ja markkinoinnin yhteisiä prosesseja. Tämä vahvistaa aikaisempia havaintoja teknologian roolista integroivana mekanismina myynnin ja markkinoinnin yhteistyössä. Lisäksi tutkimus tuo uusia näkökulmia ja laajentaa nykyistä ymmärrystä teknologian vaikutuksista muun muassa työntekijöiden suorituskykyyn ja tiimien väliseen palautteenantokulttuuriin sekä luottamuksen rakentamiseen ja yhteisten tavoitteiden muodostumiseen datan ja mitattavuuden avulla.