Tutkimus- ja kehittämistoiminnan panostusten yhteys yritysten innovatiivisuuteen Euroopassa - Oksanen, Emmi (2024)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan tutkimus- ja kehittämistoiminnan (T&K) panostusten yhteyttä yritysten innovatiivisuuteen. Innovaatiot ovat kehittyneissä maissa erittäin keskeisessä roolissa pitkän aikavälin kestävän talouskasvun syntymisessä, minkä vuoksi aihe on erittäin ajankohtainen. Aiemmissa tutkimuksissa on pääosin havaittu merkittävä positiivinen yhteys innovaatioiden ja T&K-panostusten välillä, mutta tutkimuksissa on myös havaittu maa- ja yrityskohtaisia eroja.