Tuloverolain tavoitteiden tilannekuva valtionhallinnon raporteissa - Kärkkäinen, Lukas (2024)
Veropoliittinen päätöksenteko perustuu väistämättä normatiivisiin valintoihin. Poliittisiksi miellettyjen toimijoiden ohella normatiivisia valintoja tekevät muun muassa politiikkasuosituksia antavat tutkijat ja poliittisia päätöksiä valmistelevat virkamiehet, murra veropoliittisten valintojen normatiiviset perusteet jäävät usein avaamatta valintojen tärkeydestä huolimatta. Tässä tutkielmassa tarkoituksena on arvioida, minkälaisena suomalaisen tuloveropolitiikan tavoitteisto näyttäytyy virkamiesraporttien perusteella.