Nature-related physical activity motives and their connection to experienced mental wellbeing among JYU students - Halonen, Anni (2024)
Liikunnan positiivisia vaikutuksia fyysiseen terveyteen, sekä mielenterveyteen on tutkittu ja vahvistettu laajasti ja merkittävästi. Myös tutkimustulokset luonnon positiivisista vaikutuksista ihmisten fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille ovat tunnettuja. Vaikka nämä positiiviset vaikutukset alkavat olla tunnettuja, on mielenterveyden haasteiden määrä 2000-luvulla kasvanut merkittävästi sekä maailmalla, että Suomessa. Syiksi tähän on nimetty muun muassa nykyelämän vaatimustaso, sekä digitaalisten laitteiden käytön valtava lisääntyminen. Myös kaupungistuneen elämäntyylin on todettu lisäävän mahdollisia haasteita henkiselle hyvinvoinnille. On tärkeää ymmärtää kuinka liikunnan ja luonnon positiiviset vaikutukset terveydelle saataisiin toteutumaan ihmisten elämässä.