Kotimaisten vaateyritysten yhteiskuntavastuu : tarkastelussa Marimekko Oyj ja Luhta Sportswear Company - Willström, Amanda (2024)
Tutkielman tavoitteena on tarkastella kotimaisten vaatealan yrityksien yhteiskuntavastuuta. Tutkimuskohteena olivat suurimmat kotimaiset vaatealan toimijat Marimekko Oyj ja Luhta Sportswear Company. Tutkielma pyrkii vastaamaan kahteen tutkimuskysymykseen, eli miten yhteiskuntavastuu esiintyy Marimekko Oyj:n ja Luhta Sportswear Companyn kestävyysraporteissa Archie Carrollin yhteiskuntavastuun pyramidin avulla tulkittuna? Sekä mitä yhteiskuntavastuun strategiatyyppiä, traditionaalista vai nykyaikaista, Marimekko Oyj ja Luhta Sportswear Company ilmentävät Archie Carrollin pyramidiin pohjautuvan analyysin perusteella?