”Elämän oopperassa omassa sivuosassani nuokkuen” : kokemuksia köyhyydestä, vallasta ja osallisuudesta - Hietala, Elina (2024)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan köyhyyden vaikutusta yksilön vallan ja osallisuuden kokemuksiin muodostamalla köyhyyttä koskevien vapaamuotoisten kirjoitusten perusteella vallan erilaisia ulottuvuuksia kuvaavia valtakategorioita. Tutkimuksen taustateorioina toimivat toisiaan täydentävät valtateoriat, joiden ohella tutkimuksessa käytetään osallisuutta, huono-osaisuutta sekä pystyvyyttä ja köyhyyttä käsitteleviä teorioita. Tutkimuksen aineisto koostuu Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä -kirjoituskilpailuun lähetetyistä kirjoituksista, joita käsitellään sisällönanalyysilla.