Viihtyminen yläkoulun koululiikunnassa : kokemuksia oppilailta, jotka eivät viihdy liikuntatunneilla - Hellman, Inka; Pekkarinen, Essi (2024)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoitus oli selvittää yhdeksäsluokkalaisten oppilaiden kokemuksia koululiikunnassa viihtymisestä. Tarkoituksena oli tuoda esiin niiden oppilaiden kokemuksia, jotka eivät viihdy liikuntatunneilla selvittäen, mitkä tekijät edistävät heidän viihtymistään koululiikunnassa ja mitkä tekijät heikentävät. Koululiikunnassa viihtyminen on tärkeää liikunnan tavoitteiden toteutumisen, yleisen hyvinvoinnin ja liikunnallisen elämäntavan omaksuminen kannalta.