Digitaalinen saavutettavuus Suomen kunnissa - Mahla, Pontus (2024)
Nyky-yhteiskunta on varsin digipainotteinen, mutta jokaisen ei ole yhtä helppoa käyttää teknologioita. Digitaalinen kuilu jakaa teknologioita ja ihmi-siä. Jotta teknologiat soveltuvat mahdollisimman monille, niiden tulee olla saavutettavia. Laki vaatii tiettyjä toimijoita toteuttamaan digipalvelunsa saavutettavina niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kirjallisuuden perusteella saavutettavuus toteutuu käytännössä kuitenkin vain harvoin, eivätkä asian-tuntijat välttämättä edes tunne saavutettavuutta osa-alueineen kovin hyvin. Tutkimuksen kirjallisuusosiossa käsitellään erityisesti digitaalista kuilua ja aiheen tutkimuksen muotoutumista nykyiseen, inkluusion sekä käyttäjien hyödyt huomioivaan suuntaansa. Toinen kirjallisuusluku ottaa katsauksen saavutettavuuden toteutumista käsittelevään kirjallisuuteen. Sen lisäksi, että saavutettavuus toteutuu harvoin, havaitaan saavutettavuuden olevan heikosti tunnettu aihe, vaikka sitä pidettäisiinkin tärkeänä. Tutkimuksen empiirisessä osiossa tutkittiin digitaalisen saavutettavuuden nykytilaa sekä saavutettavuuden toteutumiseen vaikuttavia tekijöitä Suomen kunnissa. Empiirinen osio toteutettiin kahdessa osassa. Ensin suoritettiin Manner-Suomen kuntien verkkosivujen saavutettavuuden arviointi. Tämän jälkeen kunnissa suoritettiin kyselytutkimus (N = 105) saavutettavuusnäkemysten kartoittamiseksi. Kun-nista tunnistettiin keskimäärin 10,59 saavutettavuusvirhettä. Suurin osa kyselytutkimukseen vastanneista koki kunnassaan tehtävän saavutettavuustyön riittämättömäksi. Tutkimuksen perusteella automaattisten saavutettavuus-työkalujen käyttö johtaa parempaan saavutettavuuteen. Lisäksi kunnissa on tarve lisätä aiheen saamaa huomiota, kouluttaa henkilöstä ja parantaa saavu-tettavuudelle kohdennettua resursointia.