Hybridimallit tuulen nopeuden monivaiheisessa ennustamisessa - Purhonen, Essi (2024)
Kandidaatintutkielmassa perehdytään tuulen nopeuden monivaiheisessa ennustamisessa käytettyihin hybridimalleihin ja menetelmiin, jotka vaikuttavat positiivisesti mallien suorituskykyyn. Tutkielman johtopäätöksenä on, että hybridimallit, jotka hyödyntä vät datan esikäsittelyä, datan jälkikäsittelyä ja optimointimenetelmiä saavuttavat parhaimpia tuloksia.