Oy Rettig Ab ja Suomen tupakkateollisuuden yhteiskuntavastuu vuosina 1970–1995 - Mäkäläinen, Miika (2024)
Työssä tarkastellaan Oy Rettig Ab:n toimintaa tapaustutkimuksellisesti yritysten yhteiskuntavastuun näkökulmasta vuosina 1970–1995. Tutkimuksessa selvitetään, kuinka yritys toimi osana suomalaista tupakkateollisuutta, sekä miten Rettigin lisenssihaltijana toiminut alansa suuryrityksiin lukeutunut R. J. Reynolds vaikutti sen toimintaan. Toimintaa tarkastellaan suhteessa muuhun tupakkateollisuuteen. Keskeisinä tapahtumina tutkittavalla aikavälillä olivat Suomen ensimmäinen tupakkalaki (1976) sekä vuonna 1988 alkanut Pentti Ahon tupakkaoikeudenkäynti.