Safeguarding Critical Business Assets in Changing Security Environment - Vuorela, Vili (2024)
Tutkimuksessa tarkastellaan kriittisen tieto- ja laitteisto-omaisuuden turvallisuutta liiketoimintaympäristössä. Kirjallisuuskatsauksessa kerrotaan idea mitä kriittiset tieto- ja laitteisto-omaisuudet ovat yrityksille, sekä minkälaisia erilaisia tieto- ja laitteisto-omaisuuksia yrityksillä voi olla. Tätä seuraa mitä erilaisia muotoja turvallisuudella voi olla. Tutkimuksessa tutkitaan digitalisaation tuo- maa muutosta liiketoiminnan toimintoihin ja siihen liittyviä riskejä, keskittyen erityisesti liiketoiminnan kannalta kriittisten tieto- ja laitteisto-omaisuuksien tunnistamiseen ja suojaamiseen. Tutkimus suoritettiin laadullisella tutkimus- menetelmällä. Siinä tutkittiin kuinka yritykset tunnistavat ja suojaavat heidän tieto- ja laitteisto-omaisuuksiaan. Tärkeimpinä tuloksina havaittiin, että kriittinen tieto- ja laitteisto-omaisuus vaativat koko organisaation huomion ja ne ovat toisinaan haasteellisia tunnistaa suuresta massasta. Parhaiksi suojausmenetelmiksi havaittiin standardoitujen ja hyväksi todettujen keinojen käyttäminen. Organisaatioiden tulisi myös valmistautua turvallisuus turvallisuusrikkomuksiin ja ottaa käyttöön kokonaisvaltaisia turvallisuusratkaisuja tieto- ja laitteisto- omaisuuden suojelemiseksi. Nämä menetelmät yhdistävät fyysisiä ja kyberturvallisuus menetelmiä. Tutkimustulokset parantavat ymmärrystä digitalisaation ja liiketoiminnan turvallisuuden moninaisesta suhteesta ja tarjoavat käytännöllisiä ideoita yrityksille, jotka pyrkivät vahvistamaan kriittisten tieto- ja laitteisto- omaisuuksiensa turvaamista muuttuvassa turvallisuustilanteessa. Tutkimustulokset palvelevat monenlaisia organisaatioita auttaen niitä tunnistamaan kriittisiä tieto- ja laitteisto-omaisuuksiaan ja suojaamaan niitä paremmin.