ESG-luokituksen yhteys rahaston suoriutumiseen - Kuivalainen, Mila Hilja Emilia (2024)
Vastuullisella sijoittamisella tarkoitetaan erilaisten vastuullisuustekijöiden sisällyttämistä sijoituspäätäksiin. ESG-luokitusten avulla arvioidaan rahastojen vastuullisuutta kolmella eri osa-alueella: ympäristöllinen, sosiaalinen ja hallinnollinen (engl. environmental, social, governmental). Ne liittyvät vahvasti vastuulliseen sijoittamiseen, joka on ollut nouseva trendi viime vuosien aikana. Useat tutkimukset vastuullisesta sijoittamisesta ja ESG-luokituksista osoittavat, että rahaston korkean ESG-luokituksen ja paremman suoriutumisen välillä on havaittavissa positiivinen yhteys.