Evaluating End-User Documentation from a Minimalist Perspective : a Heuristic Evaluation of Two Smart Watch User Manuals - Mäkitalo, Oona (2024)
Teknologian nopea kehittyminen viimeisten vuosikymmenten aikana on muuttanut ihmisten päivittäistä elämää merkittävällä tavalla ja erilaisten teknologioiden ja laitteiden käyttämisestä on tullut osa niin vapaa-aikaa kuin työelämää. Samalla myös laadukkaan käyttäjädokumentaation, kuten käyttöohjeiden, verkossa julkaistavien ohjeiden sekä verkkosivujen, tuottamisesta erilaisille kohderyhmille on tullut entistä tärkeämpää. Tämän tutkimuksen tavoitteena on tarkastella käyttäjädokumentaatiota ja arvioida sen laatua minimalismin näkökulmasta, joka on käyttäjälähtöinen ja toimintaorientoitunut lähestymistapa dokumentaation kehittämiseen.