Eläinten arvo sosiaalityön kansainvälisessä tutkimuskirjallisuudessa - Teperi, Hanna (2024)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastellaan muunlajisia eläimiä sekä eläinten arvoa sosiaalityön kansainvälisessä tutkimuskirjallisuudessa. Teoreettinen viitekehys on kriittinen eläintutkimus ja eläinten moraalinen arvo. Tutkimustehtävänä on kartoittaa eläimiä ja etiikkaa käsittelevää sosiaalityön kansainvälistä tutkimuskirjallisuutta sekä analysoida siitä eläimiin suhtautumisen tapoja, ja sitä kautta jäsentää eläinten arvoa tutkimuskirjallisuudessa. Perimmäinen tavoite on tuoda eettistä keskustelua muunlajisista eläimistä myös kotimaiselle sosiaalityön tutkimuskentälle. Eläinten itsensä huomioon ottamisen lisäksi tutkielman taustalla on huoli maailmanlaajuisesta ekokatastrofista. Tutkielma sijoittuukin teoreettisesti ekososiaalisen sosiaalityön ekokriittiseen suuntaukseen.