Negatiivisen korkopolitiikan vaikutus CIP-poikkeamiin Euroopassa - Tuomainen, Nikke Joona Sakari (2024)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan Euroopan keskuspankin negatiivisen korkopolitiikan vaikutuksia Euroopan rahamarkkinoiden riskeihin ja katetun korkopariteetin poikkeamiin. Tutkielmassa perehdytään tarkemmin katetun korkopariteetin poikkeamiin ja pyritään saamaan vastaus siihen, minkälaisia vaikutuksia negatiivisella korkopolitiikalla on ollut näihin poikkeamiin.