Tekoälyn hyödyntäminen rekrytoinnissa : eettiset haasteet - Jetsu, Sanni (2024)
Tekoälyn käyttö yleistyy nopealla tahdilla henkilöstöalan prosesseissa, mukaan lukien rekrytoinnissa. Rekrytointiin halutaan panostaa entistä enemmän, sillä laadukkaan henkilöstön merkitys on kasvanut suuresti yrityksissä vuosien aikana. Tekoälyn avulla rekrytointiprosessia voidaan tehostaa niin taloudellisesti kuin ajallisesti. Jotta tekoälyä voidaan implementoida henkilöstöalan prosesseihin oikeudenmukaisesti ja turvallisesti, täytyy tekoälyn vaikutusta prosesseihin tutkia kriittisesti. Tässä tutkielmassa tarkasteltiin eettisiä haasteita, joita tekoälyn hyödyntämisestä rekrytoinnissa voi seurata. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, ja tutkielman lähdeaineisto kerättiin tietokannoista avainsanoja käyttäen. Tässä tutkielmassa yhdistettiin muiden tutkijoiden havaintoja löydetyistä eettisistä haasteista ja täten luotiin yhtenäinen analyysi eettisistä haasteista, joita tekoälyn käyttö rekrytoinnissa voi tuoda esiin. Tulokset osoittivat, että suuria tunnistettuja eettisiä haasteita ovat yksityisyyshuolet, tekoälyn selitettävyys, syrjinnän mahdollisuus ja empatian puute. Tulokset osoittivat, että rekrytointitekoälyn tarkastelussa ja kehittämisessä on monia haasteita, jotka täytyy huomioida ongelmatilanteiden välttämiseksi. Tekoälyn kriittinen monitorointi on myös tarpeellista.