Waves of Rescue : British Fundraiser to Japan Due to the 1896 Sanriku Tsunami - Manninen, Mari (2024)
Maisterintutkielmassani käsittelen Japanin ja Britannian välisiä suhteita 1800-luvun lopulla. Suhteiden käsittelyssä syvennytään Japanissa tapahtuneen tuhoisaan tsunamiin, joka tapahtui Sanriku-rannikolla vuonna 1896. Lähestyn aihetta tutkimalla, minkälaisia eurosentrisiä teemoja Japanin suhteen tsunamista uutisoinnissa ilmenee. Lisäksi huomio keskittyy humanitaariseen apuun. Lontoossa perustettuun rahankeräys tsunamin uhreille. Tässä tutkimuksessa on tarkoitus tarkastella, minkälaisista erilaisista yhteiskunnallisista taustoista keräykseen lahjoittaneet tulivat ja minkälaisia yhteyksiä heillä oli Japaniin.