Riskiyhteiskunta kuplii Itämerellä : sisällönanalyysi Nord Stream- ja Balticconnector-kaasuputkien riskeistä Helsingin Sanomissa - Kolari, Antti (2024)
Tutkielman tavoitteena on teoriaohjaavan sisällönanalyysin keinoin tarkastella, millaisia riskimerkityksiä Helsingin Sanomat on tuottanut pääkirjoituksissaan 26.9.2022 tapahtuneista Nord Stream-kaasuputkien räjähdyksistä ja 8.10.2023 tapahtuneesta Balticconnector-kaasuputken vaurioitumisesta. Tavoitteena on tutkia, miten pääkirjoitukset ilmentävät globaalia riskiyhteiskuntaa ja onko kyseessä Ulrich Beckin riskiyhteiskuntateoriassa ilmentämä myöhäisteollinen suurvaara. Tutkimuksen aineisto koostuu Helsingin Sanomien pääkirjoituksista ja kolumneista (N=43) jotka ovat julkaistu 24.8.2021-15.4.2024 välillä. Aineisto on kerätty Helsingin Sanomien digilehden arkistosta käyttämällä eri hakusanoja.