Tietoliikenneprotokollat älykotiympäristössä - Parkkola, Karel (2024)
Nykyisessä älykotiympäristössä on käytössä monia eri tiedonsiirtoprotokollia. Tämän tutkielman tarkoitus on perehdyttää lukija älykodeissa käytössä oleviin tiedonsiirtoteknologioihin kirjallisuuskatsauksen muodossa. Tutkielmassa huomattiin, että älykotiympäristössä käytössä olevia tiedonsiirtoteknologioita on monia ja iso osa niistä ei kykene yhteistyöhön toisten teknologioiden kanssa. Eri teknologioilla on myös erilaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta ne soveltuvat tiettyihin tilanteisiin paremmin kuin toisiin ja tätä käsiteltiin myös tutkielmassa. Tutkielman lopputuloksena lukijalla on parempi ymmärrys eri teknologioista älykotiympäristössä sekä tietoa aihealueen hämäräksi jäävistä kohdista, jotka kaipaisivat lisää tutkimusta.