Lähisuhdeväkivallan kehyksiä Iltalehdessä vuosina 2002, 2012 ja 2022 - Häkkinen, Emma; Säily, Silja (2023)
Suomessa sukupuolten välinen tasa-arvo on korkea, mutta lähisuhdeväkivallan esiintyvyys on huomattavan yleistä. Tätä ilmiötä kutsutaan pohjolan paradoksiksi. Lähisuhdeväkivalta on ilmiönä vahvasti sukupuolittunut ja suurin osa uhreista on naisia. Lähisuhdeväkivalta on yleinen rikosuutisten aihe. Rikosuutisia esiintyy runsaasti etenkin iltapäivälehdissä, jotka ovat tunnettuja sensaatiomaisesta ja nopeasta uutisoinnistaan.