Koneoppimiseen perustuva proseduraalinen generaatio peliympäristöjen tuotannossa - Nykänen, Otto (2024)
Tämä tutkimus käsittelee koneoppimiseen perustuvan proseduraalisen generaation (PCGML) hyödyntämistä peliympäristöjen tuotannossa. PCGML on proseduraalisen generaation muoto, jossa sisältöä tuotetaan hyödyntämällä koneoppimismenetelmiä. Tutkimuksessa analysoidaan PCGML:ään liittyvää viimeaikaista tutkimusta kirjallisuuskartoituksen muodossa. Tutkimuksessa selvitetään miten PCGML:ää on hyödynnetty peliympäristöjen tuotannossa, millaisia hyötyjä PCGML tarjoaa ja millaisia haasteita PCGML:n viimeaikaisessa tutkimuksessa on löytynyt.