Раскрывая исскуство создания личного бренда : тексты российских инфлюенсеров в Телеграмме - Salm, Elisabeth Marie (2024)
Sosiaalisen median kanava Telegram on herättänyt yhä useamman ihmisen mielenkiinnon viimeisen kahden vuoden ajan, ja päässyt monen venäläisen vaikuttajan sekä kuuluisuuden päivittäiseen käyttöön. Tutkielmassa tutkin kahden venäläisen sosiaalisen median vaikuttajan, Morgenshternin ja Anya Ischukin, tapaa kirjoittaa tekstiviestejä, joita lähetetään heidän Telegram-kanavillansa. Tutkielmassa tarkastellaan, miten kyseisten vaikuttajien itsensä brändäys ilmenee heidän tekstiviesteissään tai ilmeneekö ollenkaan. Pyrin tarkastelemaan mm. toistuvia piirteitä ja rakenteita molemman vaikuttajan tekstiviesteissä, kuten esimerkiksi kirjoitustyyli tai aiheet, joiden avulla vaikuttajat olisivat helposti tunnistettavissa seuraajilleen sekä faneilleen. Tutkimusaineistona toimivat Morgenshternin ja Anya Ischukin Telegram-kanavilta löytyvät kirjalliset viestit.