Materials Used in EFL Pronunciation Teaching in Finland - Kasurinen, Martta (2024)
Ääntämisen opetus nähdään usein ongelmallisena osa-alueena kielten opetuksessa. Muita kielen osa-alueita, kuten kielioppia, pidetään hyödyllisempänä kuin ääntämistä, minkä takia ääntämisen opetukseen ei usein jää tarpeeksi aikaa. Ääntämisen rooli kielten opetuksessa väheni erityisesti kommunikatiivisen lähestymistavan kehityksen myötä, sillä kommunikatiivinen lähestymistapa ei tarjonnut vastineita perinteisille ääntämisen opetuksen menetelmille. Vieraan kielen opetuksessa, joka korostaa sujuvan kommunikaation merkitystä, on kuitenkin olennaista tähdätä ymmärrettävään ääntämiseen. Suurimmat ongelmat ääntämisen opetuksessa johtuvat ajan ja materiaalien puutteesta. Aiempi tutkimus on myös havainnut, että opettajat eivät ole tyytyväisiä siihen, kuinka ääntämisen opetus huomioidaan opettajankoulutuksessa.