Comparative study of communicative tasks in two Finnish EFL textbooks - Ojasalo, Kare (2024)
Kieltenopetus on 1970-luvulta alkaen ollut entistä enemmän keskittynyt suullisen vuorovaikutuksen merkitykseen sekä kommunikatiivisen kompetenssin harjoittelemiseen. Kyky selviytyä arkipäiväisestä elämästä ja pystyä keskustelemaan kohdekieltä käyttäen on siirtynyt yhdeksi suurimmista tavoitteista kielenopetusta suunniteltaessa. Vuorovaikutuksellisien tehtävien hyödyntäminen oppikirjoissa on edellä mainitun trendin johteessa yleistynyt, ja tehtävien sisältö sekä vuorovaikutukselliset kontekstit ovat muuttuneet. Kieltenopettaminen keskittyy entistä enemmän oppijan tarpeisiin, minkä takia on mielenkiintoista tutkia, mitkä aihealueet esiintyvät tärkeimpinä vuorovaikutuksellisissa harjoituksissa.