Data Security And Automatic Threat Detection - Kelo, Anton (2024)
Teknologian nopeassa kehityksessä turvallisuus ja sääntely kehittyvät jäljessä, erityisesti tieto- sekä dataturvallisuuteen liittyvät ongelmat ovat puhuttaneet teknologia-alalla viimevuosien aikana. Tämä tutkimus on tärkeä teknologisen kehityksen havainnollistamiseksi teknologian hallintaan ja turvallisuuteen liittyvien näkökulmien kannalta, jotka ovat tärkeitä alan tutkimuksessa ja kehityksessä. Tutkimus tarkasteli dataturvallisuuden kehitystä erityisesti kybermaailman turvallisuuteen liittyvien elementtien yhteydessä kirjallisuuskatsauksen keinoin, käyttäen lähteinä tutkimuksia, kirjoja, sekä yksittäisiä alan kattotason organisaatioiden internetjulkaisuja. Tutkimus keskittyi kyberturvallisuuden elementeistä erityisesti uhkien havainnointiin liittyvien järjestelmien dataturvallisuuteen, sekä tarkasteli niiden kykyä toteuttaa dataturvallisuuden vaatimuksia. Dataturvallisuutta tarkisteltiin alalla yleisesti käytetyn mallin, CIA-triadin avulla, sen osa-alueita ovat luottamuksellisuus, eheys, ja saavutettavuus. Data- ja kyberturvallisuuden antaminen tekoälysovellusten käsiin on herättänyt keskustelua alalla. Tutkimus keskittyi myös tarkastelemaan, kuinka luotettavana havainnointijärjestelmiä voi pitää koostamalla tietoja järjestelmien suorituskyvyistä. Tutkimus tuo kyberturvallisuutta ja uhkahavainnointia lähemmäs lukijan ymmärrystä, jonka avulla lukijan on helpompi ymmärtää ja nähdä automaattisen uhkahavainnoinnin käyttötapauksia tai turvallisuutta. Tutkimus osoitti sen, että koneoppimisen tarjoamat mahdollisuudet säilyttävät dataturvallisuuden hyvin, tuottaen samalla erinomaisia tuloksia uhkien havainnoinnissa.