Koneoppimisen hyödyntäminen lupaavien jalkapalloilijoiden etsinnässä - Peura, Samuli (2024)
Koneoppiminen jaetaan karkeasti valvomattomiin ja valvottuihin lähestymistapoihin. Tutkielma keskittyy vertailemaan näitä koneoppimisen lähestymistapoja määrittääkseen, kumpi niistä on tehokkaampi jalkapalloilijoiden arvioinnissa. Tutkimuksessa selvitetään myös, mitkä koneoppimisalgoritmit toimisivat parhaiten. Tulokset viittaavat siihen, että koneoppiminen tarjoaa tehokkaita työkaluja pelaajien arviointiprosessiin. Lisäksi erilaiset lähestymistavat toimivat eri tilanteissa riippuen käytettävissä olevasta datasta ja sen eheydestä. Tulokset kuitenkin painottavat valvomattoman lähestymistavan käyttöä pelaajien arviointiprosessissa.