Pseudokäänteismatriisit ja pienimmän neliösumman menetelmä - Backlund, Mika (2024)
Tämän tutkielman tarkoituksena on käsitellä pseudokäänteismatriiseja ja pienimmän neliösumman menetelmää sekä niiden taustalla olevaa lineaarialgebran teoriaa. Pienimmän neliösumman menetelmä on tutkielman huipentuma ja sitä ennen perehdytään laajasti lineaarialgebran teorioihin. Tutkielma alkaa lineaarialgebran perusmääritelmillä luoden samalla pohjaa myöhemmin käsiteltäville aiheille.