Singulaariarvohajotelma ja sen sovelluksia data-analytiikassa ja koneoppimisessa - Ilves, Tarmo (2024)
Tässä tutkielmassa perehdytään singulaariarvohajotelmaan sekä sen hyödyntämiseen data-analytiikan ja koneoppimisen näkökulmasta. Singulaariarvohajotelma on olemassa mille tahansa matriisille A muodossa A = UΣV^T, missä U ja V ovat ortonormaaleja matriiseja, ja Σ on diagonaalimatriisi. Matriisin Σ diagonaalialkioita kutsutaan matriisin A singulaariarvoiksi, ja ne on järjestetty suuruudeltaan laskevaan järjestykseen.