Todennäköisyyslaskentaa koulumatematiikasta mittateoriaan - Länsivuori, Sofia (2024)
Tässä tutkielmassa tutustutaan todennäköisyyslaskentaan ja sen opetukseen peruskoulussa ja lukiossa. Todennäköisyyslaskennan käsitettä aletaan rakentamaan alakoulusta aina yliopistomatematiikkaan asti. Tutkielmassa opitaan laskemaan erilaisia todennäköisyyksiä, kuten klassisia, geometrisia ja tilastollisia todennäköisyyksiä. Tutkielmassa käsitellään myös kombinatoriikkaa sekä diskreettiä jakaumaa. Koulumatematiikan aiheiden lisäksi opitaan muun muassa todennäköisyysavaruuden, todennäköisyysmitan ja sigma-algebran käsitteet ja käydään läpi erilaisia esimerkkejä.