Vertaileva korpusavusteinen diskurssintutkimus Ilta-Sanomien Putin-uutisoinnista - Kiiskinen, Meri (2024)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastellaan, millaisia kollokaatteja hakusana eli noodi Putin saa Ilta-Sanomien verkkoartikkeleissa, millaisia semanttisia preferenssejä kollokaatit saavat sekä millaisia diskursseja uutisointi luo ja ylläpitää. Lisäksi tutkielmassa vertaillaan diskursseissa tapahtuneita muutoksia eri aikakausien välillä. Tutkimuksessa havainnoidaan myös kollokaattien muodostamia diskurssiprosodioita. Tutkimuskysymykset ovat: 1. Millaisia diskursseja Ilta-Sanomat luovat Vladimir Putinista verkkoartikkeleissaan? ja 2. Onko diskursseissa tapahtunut muutoksia aineistojen välillä?