Organisaation resilienssi ja strateginen resurssiallokaatio : innovaatio ja tuottavuus näkökulma - Pekkinen, Jaakko (2024)
Erilaiset ennalta odottamattomat ja epäsuotuisat tapahtumat ovat vaatineet organisaatioilta kykyä selviytyä, sopeutua ja kehittyä näiden tapahtumien seurauksena. Digitalisoitumisen ja globalisoitumisen vauhdittamana, organisaation resilienssi on sekä tieteellisessä tutkimuksessa että liikkeenjohdon ammattilaisten keskuudessa tunnistettu yhä keskeisempänä organisaatiotoiminnan jatkuvuutta ja kasvua ohjaavana käsitteenä. Organisaation resurssien tehokkaalla hallinnalla on huomattu olevan keskeisiä vaikutuksia resilienssin muodostumisessa. Muutos- ja häiriötilanteissa sekä selviytyminen että kasvu edellyttävät resurssien kohdistamista organisaation strategisia tavoitteita tukeviin kohteisiin, eli strategista resurssiallokaatiota. Tutkielmassa käsitellään organisaation resilienssin ja strategisen resurssiallokaation välistä dynamiikkaa innovaation ja tuottavuuden näkökulmasta. Tutkielmassa selvitettiin, millainen suhde innovaatiolla ja tuottavuudella on organisaation resilienssiin. Lisäksi tutkittiin, miten tyypillisimmät strategiset linjaukset muutos- ja häiriötilanteissa voivat vaikuttaa organisaation resilienssiin ja, miten nämä linjaukset voivat vaikuttaa resurssien kohdistamiseen innovointiin tai tuottavuuteen. Tutkielma toteutettiin kuvailevana kirjallisuuskatsauksena, jossa olemassa olevista lähteistä ja kirjallisuudesta pyrittiin luomaan synteesiä. Tutkielman keskeiset löydökset osoittavat, että tuottavuuden parantamiseen tähtäävät aktiviteetit ovat vahvemmin linjassa resilienssin staattisen näkökulman kanssa ja innovointi puolestaan dynaamisen näkökulman kanssa. Lisäksi tutkielmassa arvioitiin, miten tyypillisimmät strategiset linjaukset muutos- ja häiriötilanteissa voivat vaikuttaa organisaation resilienssiin.