Transkendenttiluvut - Viitala, Mia (2024)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on perehtyä transkendenttilukuihin sekä algebrallisiin lukuihin. Algebrallinen luku on jonkin rationaalilukukertoimisen polynomin juuri. Jos luku ei ole algebrallinen niin se on transkendentti. Tutkielmassa aihetta lähestytään kuntien, kuntalaajennosten sekä symmetristen polynomien kautta. Tutkielman tarkoituksena on antaa tiivis yleiskuvaus aiheesta.