"A new scandal coming soon!" : humour as a response strategy in Oatly's crisis communication - Laulainen, Emilia (2024)
Kriisiviestintää ja huumoria on erillisinä ilmiöinä tutkittu paljon (ks. esim. Frandsen & Johansen, 2017; Sover, 2018). Kriisiviestintä organisaatioviestinnän osa-alueena liittyy kriisitilanteiden negatiivisiin heijastusvaikutuksiin organisaation toiminnoille, jolloin kriisiviestinnän tavoitteena on näiden uhkien rajaaminen. Huumori tyypillisesti nähdään kielellisenä ilmiönä, joka pyrkii mielihyvän ja naurun tuottamiseen. Kriisiviestinnän tutkimusta arvioidessa kuitenkin huomattiin, että huumorin hyödyntäminen kriisiviestinnän prosesseissa on ollut vähäistä (ks. esim Xiao ym., 2018).