Deutsch lernen mit Escape-Room-Spiel : ein handlungsorientiertes Materialpaket für den A2-Deutschunterricht in der finnischen Gesamtschule - Lehmusvirta, Anna-Maria (2024)
Toiminnalliset opetusmenetelmät ovat viime vuosina olleet puheenaiheena pedagogisella kentällä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Toiminnallisuudessa keskeistä on oppijan aktiivinen rooli ja oppilasta motivoivat työskentelymuodot. Tässä tutkielmassa esitellään toiminnallisuuden käsitettä ja tutustutaan tarkemmin toiminnallisuuden kentän pedagogisiin menetelmiin: seikkailu- ja elämyspedagogiikkaan ja pelillisiin menetelmiin. Tässä työssä keskitytään toiminnallisiin menetelmiin alakoulun kieltenopetuksessa.