Teknologisen kehityksen ja yksityisyydensuojan väliset ristiriidat älykaupungeissa - Sillgren, Sampo (2024)
Teknologinen kehitys on tuonut mukanaan lukemattomia mahdollisuuksia luoda uudenlaisia elinympäristöjä. Yhä useammasta kaupungista on tulossa teknologian lisääntyneen käytön myötä älykaupunkeja. Tämän seurauksena on kuitenkin syntynyt täysin uudenlaisia uhkia yksilöiden yksityisyydensuojalle ja tietoturvalle. Tässä kanditutkielmassa tarkasteltiin älykaupungeissa esiintyviä konflikteja sekä niiden mahdollistajia. Tutkielman tarkoituksena oli myös pyrkiä käsittelemään erilaisia ratkaisuja niiden lieventämiseksi. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, jonka menetelmin pyrittiin muodostamaan ajankohtainen käsitys aiheesta. Tutkimuskirjallisuuden perusteella löydetyt tutkimustulokset osoittivat konfliktien aiheutuvan lähinnä laajasta esineiden internetin laitteistosta sekä puutteellisista suojausmekanismeista.