Luottamuksen rakentuminen teknologiavälitteisesti toimivassa start-upissa - Sallinen, Ukko (2024)
Tämän tutkielman tavoitteena oli tarkastella sitä, miten luottamus rakentuu teknologiavälitteisesti toimivassa matalan hierarkian organisaatiossa. Tarkastelussa pyrittiin fokusoitumaan erityisesti siihen, että miten hajautetussa työympäristössä voidaan rakentaa ja ylläpitää korkeaa luottamuksen tasoa ja ottamaan huomioon teknologiavälitteisen vuorovaikutuksen ja viestintäteknologioiden erityispiirteitä. Tutkielma toteutettiin laadullisena tutkimuksen ja ainestoa tutkimukseen kerättiin haastattelemalla seitsemää kohdeorganisaation kolmestatoista jäsenestä. Haastatteluaineistoa analysoitiin diskurssianalyysiä hyödyntämällä.