Kuka jahtaa ja ketä? : kriittinen diskurssianalyysi median ja poliitikkojen välisestä suhteesta kesällä 2023 - Valta, Irja-Ulriikka (2024)
Kesällä 2023 median ja poliitikkojen välit kiristyivät, kun julkista keskustelua hallitsi niin sanottu ”rasismikohu”. Kohu sai alkunsa Orpon hallituksen nimittämisen jälkeen, jolloin erityisesti journalistinen media alkoi tutkia uuden hallituksen ministerien taustoja. Esimerkiksi osan perussuomalaisista ministereistä taustoista paljastui äärioikeistokytköksiä ja rasistisia kirjoituksia. Median toimintaa ei nähty oikeudenmukaisena esimerkiksi kaikkien poliitikkojen toimesta, joka aiheutti vastakkainasettelua näiden kahden merkittävän instituution välille.