Kestävyyskunnon ja motoristen taitojen yhteys matemaattiseen osaamiseen kahdeksasluokkalaisilla - Niskanen, Jenna; Hakulinen, Niko (2024)
Aiemmissa tutkimuksissa kestävyyskunnolla ja motorisilla taidoilla on havaittu positiivisia yhteyksiä lasten oppimiseen ja koulumenestykseen muun muassa matematiikassa. Psykososiaalisten tekijöiden, kuten minäpystyvyyden yhteyttä oppimiseen on tutkittu aiemmin, ja niillä on havaittu yhteyttä viihtymiseen koulussa. Liikunnan ja oppimisen yhteyttä välittäviä mekanismeja ei kuitenkaan tunneta kovinkaan hyvin ja psykososiaaliset tekijät on otettava huomioon yhteyttä tutkittaessa. Aiemmat tutkimukset eivät ole tarkastelleet liikunnan ja psykososiaalisten tekijöiden yhteyttä oppimiseen yläasteikäisillä nuorilla.