Direktiivisyys videopelaajien kommunikaatiossa - Kuusisto, Ville (2024)
Tutkielmassani tarkastelen videopelaajien välistä kommunikaatiota ja siinä ilmeneviä direktiivejä, eli millä keinoin pelaajat ohjaavat joukkueensa toimintaa yhteistä pelin asettamaa tavoitetta kohti. Videopelaaminen on yleistyvä harrastus, johon kuuluu vahvasti osana peliin liittyvä vuorovaikutus. Tästä huolimatta suomen kielen direktiivitutkimuksen näkökulmasta tutkimus on jäänyt vähäiseksi, ja pyrin tässä tutkielmassani täyttämään tätä tutkimusaukkoa. Tutkimuskysymykseni ovat seuraavat: