Surun viiden vaiheen representaatio värien avulla GRIS-videopelissä - Tuura, Miia (2024)
Tämä tutkielma käsittelee, miten Nomada Studion vuoden 2018 videopelissä GRIS on kuvattu surun viittä vaihetta värien avulla ja ympäristön kuvauksen kautta. GRIS:n aikana pelaaja ohjaa juuri läheisensä menettänyttä päähahmoa läpi surun vaiheiden ja näiden myötä muuttuvan ympäristön. Tutkielma tarkastelee, miten peli hyödyntää värejä tunteiden symboleina, ja millaisia merkityksiä väreihin voi liittää GRIS:n kontekstissa. Pelissä värit toimivat linkitettynä ympäristöön, joten tutkielma käsittelee myös, miten ympäristön kuvaus toimii värien kanssa surun vaiheiden esittämisessä. Värit ovat pelissä keskeisessä ja näkyvässä roolissa. Värien erilaisten merkitysten taustoittamiseen hyödynnetään värien tutkimukseen liittyvää kirjallisuutta, tutkimuksia ja Wassily Kandinskyn värioppia.