Behind my back : pakko-oireisen häiriön kuvaus Svante Gullichsenin valokuvissa - Hyvönen, Erika (2024)
Tässä tutkielmassa analysoidaan, miten Svante Gullichsen kuvaa pakko-oireista häiriötä hänen valokuvateoksissaan biografisen kuva-analyysin avulla. Aineistona on Gullichsenin kolmesta eri kokoelmasta valitut kolme valokuvateosta sekä yksi kuvapari: Crossing the Rubicon I & II (2020), To the Core (2021), Halfway There (2022) ja Minute/Lifetime (2022). Analyysin apuna hyödynnetään Gullichsenin omia verkkosivuja ja hänestä tehtyjä haastatteluja sekä kirjallisuutta pakko-oireiseen häiriöön liittyen. Tutkielman lopussa pohditaan näitä erilaisia elementtejä, joita Gullichsen käyttää tuodakseen esiin erilaisia tunteita ja hänen matkaansa pakko-oireisein häiriön kanssa.