Kuinka Bismarckia käsiteltiin Itä-Saksan lehdistössä vuosina 1948–1989? - Ylimäki, Wilho (2024)
Saksan demokraattinen tasavalta sijaitsi entisen Preussin kuningaskunnan alueella. Myöhemmin Preussista tuli ensimmäisen yhdistyneen Saksan ajava voima, johon Otto von Bismarckilla oli paljon vaikutusta. Tutkimuksen tarkoituksena on tutustua Saksan demokraattisen tasavallan tapaan käsitellä Bismarckia ja miten se muuttui vuosien aikana.