Veroraportointi ja sen muutos valtio-omisteisissa pörssiyhtiöissä - Lehtinen, Ella Anna Sofia (2024)
Verojen maksaminen on olennainen osa yrityksen vastuuta yhteiskunnassa, mutta kuitenkin muut yritysvastuuseen liittyvät osa-alueet ovat olleet yritysten yhteiskuntavastuuseen liittyvässä keskustelussa enemmän esillä. Kuitenkin viime vuosina veroraportointiin on kiinnitetty yhteiskunnallisesti enemmän huomiota, osasyynä mahdollisesti myös mediaan nousseet veronkiertotapaukset isoissa yrityksissä. Veroraportointiin on myös tullut sääntelyä, josta tässä tutkimuksessa käsitellään Valtionneuvoston kanslian määrittämä ohjeistus verojen raportoimisesta valtion enemmistöomisteisille yrityksille. Ensimmäinen ohjeistus esiteltiin vuonna 2014, ja sen jälkeen vuoden 2022 tilikauden raportoinnin ohjeistukseen tuli tarkennuksia tuloverojen maakohtaiseen raportointiin. Onkin mielenkiintoinen kysymys, ovatko pörssiyritykset omaksuneet tämän ohjeistuksen?