Ääneen lukemalla kohti parempaa tekstiä - Henttu, Heidi (2024)
Tutkin kirjoittamisen prosessia autoetnografian keinoin, omaa tekstiä ääneen lukemalla. Pyrin lisäämään ymmärrystä siitä, millaisia huomioita ja korjausehdotuksia kirjoittaja tekee tekstistään ääneen lukemisen avulla. Tutkimuksessa ääneen lukemani teksti on oma keskeneräinen romaanikäsikirjoitus. Aineisto muodostuu ääneen puhutuista kommenteista, jotka nauhoitin, litteroin ja luokittelin temaattisen sisällönanalyysin keinoin. Haluan tutkimuksessa tuulettaa vakiintuneita käytäntöjäni kirjoittajana ja tutkijana, sekä hyödyntää uusia menetelmiä vähän tutkitun aiheen avaamiseksi.