Darts: lajianalyysi ja soveltuvuus koululiikuntaan - Rytteri, Aate (2024)
Dartsin suosio on viime vuosina ollut kasvussa, joka on osaltaan johtanut lajin koventuneeseen kansainvälisen kilpailuun ja lisännyt vaatimuksia lajissa menestymiselle. Tämän tutkielman tarkoituksena on kasata olemassa olevan tutkimustiedon pohjalta ensimmäinen dartista tehty lajianalyysi hyödynnettäväksi kotimaisessa tavoitteellisessa lajiharjoittelussa. Dartsin lajivaatimusten lisäksi selvitän tutkielmassa myös dartsin soveltuvuutta osaksi koululiikuntaa. Tutkielma on tehty yhteistyössä Suomen Dartsliiton kanssa, hyödyntäen pääasiassa aiemmin eri puolilla maailmaa tehtyjä suomen ja englanninkielisiä tutkimuksia aiheeseen liittyen.