Työläistausta osana luokanopettajan ammatti-identiteetin muodostumista - Hakala, Emilia; Holopainen, Stiina (2024)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää työläistaustaisten luokanopettajien yhteiskuntaluokkakokemusta, uravalintaa ja ammatti-identiteetin muodostumista. Tutkimuksessa haluttiin tuoda esiin työläistaustaisten luokanopettajien kokemuksia omasta yhteiskuntaluokasta ja sen määrittelystä. Tämän lisäksi tahdottiin nostaa esiin työläistaustaisten luokanopettajien elämänkerroista esiin nousseita merkityksellisiä kokemuksia opettajan ammatti-identiteetin muodostumiseen liittyen.