Kotiautomaatiolaitteiden forensinen tutkiminen - Puustelli, Mikko (2024)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli tutkia kotiautomaatiohubien forensista tutkimista. Aihe on ajankohtainen, sillä kotiautomaatiolaitteiden käyttäminen lisääntyy globaalisti kovalla vauhdilla. Samaan aikaan markkinoille tulee jatkuvasti lisää laitevalmistajia ja tekniikoita. Digitaaliforensiikalla tarkoitetaan laitteiden tietosisällön tutkimista siten, että saadaan selville, mitä on tapahtunut. Kotiautomaatiolaitteiden kirjo on laaja. Niistä voidaan saada paljon tietoa esimerkiksi liike- tai ovisensoreiden perusteella. Vaikka kotiautomaatiolaitteiden tutkimiseen on kehitetty prosesseja, ei varsinaista yleistä analyysiteknologiaa ole saatavilla.